Pleseň vnútorná a vonkajšia
Pleseň vonkajšia a vnútorná.
Od nepamäti žijeme v prostredí, kde je veľa plesní, ale aj nové výdobytky techniky a zloženie rôznej „tekutiny“ prijatej v krvi človeka, vniká do čriev cez krv a žľazy. Pomocou prirodzenej imunity sa dokážeme proti väčšine z nich brániť a vďaka našej vnútornej mikroflóre s nimi žijeme vo vzájomnej symbióze.
Niekedy je však vnútorná mikroflóra narušená, v črevách sa množia huby a kvasinky, čo môže spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ide hlavneo nestráviteľné potraviny a tekutiny k „liečbe“ vniknuté do krvi (injekcie /infúzie rôzne, chemoterapia, rádioterapia spomaľuje črevá, minerálky s umelými sladidlami rôzne dopinkové nápoje a liečivá… atd .
VŠETKO ma PLUSY dobré pre vás, ale každé spôsobuje aj MINUSY .
– Príklad aj nožničky na vlasy spôsobia zmeny ktoré vidíme, krátke vlasy, alebo krivo odstrihnuté vlasy . TO vidíte.
– ALE nevidíte, ALE CITITE , príklad zjete chilli a bolí niekoho na hrudi, niekoho žalúdok (kyselina) , niekoho žlčník či pečeň.
To vo vnútri nevidíte čo robí potravina ktorú skonzumujete. Lebo vždy záleží od zloženia danej potraviny, od vášho zdravotného stavu , od vašej psychiky, lebo psychika závisí od nervovej sústavy a podľa toho vám chutí či nechutí jesť a má činnosť metabolizmus !!!!
Ako sa prejavuje huba v črevách? A ako môžeme odstrániť plesne z čriev? Čo spôsobuje premnoženie húb a kvasiniek v črevách? Najčastejšie ide o oslabený imunitný systém a nezdravý životný štýl. Ak sa huby v tele množia, nezaháľajú: postupne začínajú rásť a môžu sa šíriť z čreva krvou, lymfatickými alebo priamymi cestami.
Čo kvasinky sú? Plesnivé nechty, koža na nohách, kolená, biely povlak na jazyku, aj za zápachom z úst často stoja práve plesne. A čo sa prejavuje navonok, to je samozrejme problém aj vo vnútri.
– prirovnám to zubu,
1. kazí sa od potravy ktorú práve konzumujeme . ĎASNO ma príklad paratentózu a tým rýchlejšie vniká do ďasna napríklad pleseň z ovocia, nápojov a potom sú stavy po vypití kávy bolí zub, po konzumácii ovocia štípe ďasno, svrbí a bolí podnebie úst atď atď…..
Zub sa potom kazí od koreňa a koreň zuba sa kazí od slinných žľiaz a krv v cievach.
Vždy, čo môže byť navonok len menší kozmetický problém, môže vo vnútri doslova bujnieť. Pokiaľ predpokladáte, alebo máte aj potvrdenú prítomnosť nepriateľských húb v čreve (candidóza, aspergilóza či iná forma mykózy) je potrebné detoxikáciu podporiť zvýšenou pozornosťou na IMUNITU .
Niektoré z nich môžu dokonca prevŕtať stenu orgánu a rozšíriť sa na iný… priveľa cukru v strave, užívanie antibiotík, alkohol a stres môžu narušiť ich rovnováhu s ostatnými baktériami a zapríčinia premnoženiu kvasiniek atď Všetko ide o stráženie si imunity od puberty, dospelosť, u žien tehotenstvo , až do staroby.
Po rýchlom zistení problému plesne, je hrubé čreva a jeho stolica je riedka (preháňa) či hustá (zapeká) , dôležitá je vždy úprava stravy, základom je pitný režim dňa, eliminovať príjem cukru a sladidiel v strave, aj v nápojoch. Vhodnou stravou sú kuracie mäso, teľacie, jahňacie mäso, divoké voľne žijúce mastné ryby (sardely, losos, sardinky a pstruhy), vajcia, nízko-glykemické ovocie ( maliny, čučoriedky, jahody, zelené jablká, citrón, limetky), zelenina, orechy, nesladené kyslomliečne produkty ( acidko, tvaroh, zakysanka) , biele jogurty. Vždy treba mať na zreteľ. Preháňa vás ? – treba dočasne obmedziť mliečne výrobky. Zapeká vás ? Treba konzumovať viac zeleniny, ovocia piť vodu, jesť mliečne výrobky.
To sú len príklady všeobecne. Netýka sa to konkrétneho čitateľa.
SAMOZREJME v prvom rade, dodržiavať hygienu rúk, ovocia, zeleniny a v domácnosti treba udržať občasnú : dezinfekcia sanity a nábytku, kuchynského riadu a náčinia, umývanie ovocia, zeleniny, mäsa a hydiny a ničenie plesní na rastlinách a zelenine.
Pokiaľ máte problém, jesť aspoň raz za deň napríklad 2 ovocia, alebo vám nechutí už zeleninová polievka, alebo už máte jogurtov dosť, stačí užívať osvedčené Probiotiká + podpora imunity – , aby počas spánku rozmnožovanie správnych baktérií sa vyvíjalo a vyvinulo.
Trúfam si tvrdiť, že až 80% ľudí má neporiadok v črevách, je to črevná disharmónia. Človek, ktorý trpí akoukoľvek chorobou, zápalmi, infekciami má určite problémy aj s črevami. A treba pomôcť črevnému prostrediu, aby telo dostalo šancu, aby sa naštartoval ozdravný proces.
Potraviny, ovocie, zelenina tzn v nich Probiotiká a sa budú lepšie vstrebávať, telo bude mať viac energie, imunitný systém bude omnoho lepšie reagovať.
Medzi najprospešnejšie probiotiká (živé mikroorganizmy) patria Lactobacily a Bifidobaktérie, ktoré plnia pre telo mnoho dôležitých funkcií: napr. upravujú pozitívne črevnú mikroflóru a bránia premnoženiu škodlivých baktérií.
Nezabúdajte, vo vašich črevách sa skrýva 70-75% imunity, preto platí v akom stave sú črevá, v takom je vaše zdravie.. Základom je pohyb, poriadne rozhýbať črevá. Spoločne s pohybom by mala ísť zdravá strava bohatá predovšetkým na vlákninu. Dôležitú úlohu pre zdravé črevá zohráva aj dostatočný príjem čistej a kvalitnej vody.
Je chybou piť FILTROVANÚ vodu, lebo filtrovaním ju zbavujete čo je prospešné a Voda potom chutí ako destilovaná voda. Moderne filtre odstranuju niektore latky (vapnik) a pridavaju umelé mineraly.
Demineralizovaná voda, takú ma napr stomatológ je špeciálne vyčistená voda, z ktorej je odstránená väčšina alebo všetky ióny minerálov alebo solí, ako sú vápnik, sodík, horčík, mangán, chlorid, síran, dusičnan a hydrogénuhličitan.
Kohútiková voda v domácnosti je všeobecne bezpečná a tým že je voda v potrubí takmer neustále v pohybe, tak sa tam nemajú šancu usádzať baktérie.
Pitná vida = je vhodná na každodenné použitie, je zbavená nečistôt, obsahuje vyvážené množstvo minerálnych látok tak, aby neškodili zdraviu.
Pri výbere pitnej vody je potrebné pamätať na to, že najlepšie vyhovuje potrebám tela a pH najdôležitejšej telesnej tekutiny, teda krvi. Súčasná norma pH krvi naznačuje, že jej hodnota by sa mala pohybovať od 7,35 do 7,45 – a taká by mala byť aj kyslosť vody, ktorú každý deň pijeme. Nariadenie jasne stanovuje, že pitná voda by mala mať pH v rozmedzí 6,5–9,5 . Nasledujú výnimky z tohto pravidla:
- neperlivá balená voda – jej kyslosť môže byť 4,5,
- sýtená voda – môže mať pH nižšie ako 4,5.
Meranie kyslosti pitnej vody je dnes už štandardom. Kvapalné vzorky sa odoberajú z vodovodu, odberných miest vody a individuálnych odberov vody. Ak zdravotnícke oddelenie zistí odchýlku v normách pH, voda prejde procesom úpravy.
Ak po výbere podľa chuťových buniek, príliš často používame veľmi kyslú alebo zásaditú vodu, spôsobujeme narušenie acidobázickej rovnováhy. Dôsledkom tejto poruchy je prekyslenie organizmu, čo má za následok vznik mnohých chorôb a neduhov, ako napr.
- dna, hypertenzia, zápal orgánov tráviaceho systému, atď
Dagmar Revayová © 26 augusta 2024